Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρηστίδης: Το lockdown ακορντεόν διαλύει την οικονομία και την ψυχολογία του κόσμου.

Χρηστίδης: Το lockdown ακορντεόν διαλύει την οικονομία και την ψυχολογία του κόσμου.Επικριτικός για το κυβερνών κόμμα εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Επικριτικός για το κυβερνών κόμμα εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καθώς, όπως υποστήριξε, η εστίαση και το λιανεμπόριο πεθαίνουν, και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και ερωτηθείς για το θέμα της επαναφοράς του click away, τόνισε ότι στο Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έχουν στηρίξει τις αποφάσεις των ειδικών και επομένως θα το κάνουν και τώρα.

Δυστυχώς όμως επιβεβαιώνεται, συνέχισε, αυτό το οποίο έθεσε η Φώφη Γεννηματά στο τραπέζι, δηλαδή το σενάριο των lockdown ακορντεόν. Αυτό είναι «κάτι το οποίο διαλύει τόσο την οικονομία όσο και την ψυχολογία του κόσμου, ο οποίος μετά από ένα χρόνο μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, βρίσκεται σε οριακές συνθήκες ψυχολογικά και οικονομικά», σημείωσε ο Π. Χρηστίδης, επικαλούμενος και σχετική έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ.

Σχετικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ο Π. Χρηστίδης δήλωσε ότι έχουν δοθεί ήδη 10 δισ. το 2020 από τις τράπεζες, τα μισά από τα οποία έχουν διοχετευθεί σε συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις. «Αυτή είναι μία αντίληψη η οποία πρέπει να αλλάξει», επέμεινε προσθέτοντας ότι τους τελευταίους 6 μήνες του 2020 η οικονομική δυνατότητα των επιχειρήσεων επέστρεψε στην περίοδο του 2011-2012. κάτι το οποίο «είναι καταστροφικό και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να δούμε τα ζητήματα αυτά πρακτικά και ουσιαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το σ/ν του υπουργείου Παιδείας υποστήριξε ότι «δεν πρέπει η κυβέρνηση να πυροδοτεί καταστάσεις». «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να φέρνει όποιο νομοσχέδιο θέλει, όποτε θέλει. Όχι όμως με κλειστά τα πανεπιστήμια, με τους πρυτάνεις και τους φοιτητές ακόμα και την αστυνομία να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις, και ο διάλογος να μην μπορεί να εξελιχθεί με τον κατάλληλο τρόπο στη Βουλή μια που ούτε αυτή είναι σε πλήρη λειτουργία» σημειώνει και θέτει ερώτημα: «Τώρα είναι άραγε η κατάλληλη ώρα να συζητήσουμε για το θέμα της ασφάλειας των πανεπιστημίων, που η κυβέρνηση το έχει φέρει πριν ενάμιση χρόνο σαν ζήτημα καταργώντας το άσυλο;». Επισήμανε δε ότι προφανώς ανά πάσα ώρα και στιγμή για πλημμελήματα και κακουργήματα, μπορεί να μπει η Αστυνομία μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.

«Όλοι μας συμφωνούμε ότι χρειάζονται φύλαξη τα ελληνικά Ππανεπιστήμια και σαφώς πρέπει να αντιμετωπιστούν παρόμοια φαινόμενα σαν αυτά που εμφανίστηκαν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας την τελευταία πενταετία, αυτό όμως πρέπει να γίνει με τον τρόπο που γίνεται σε όλο τον δυτικό κόσμο. Με ένα σώμα το οποίο έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο, με υπεύθυνες τις πρυτανικές αρχές, χωρίς εμπλοκή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», είπε και επικαλέστηκε τη σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσε για το θέμα, το Κίνημα Αλλαγής.

 news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πάνω από 4 εκατ. views για το μικρό πάντα που δεν λέει να αφήσει το πόδι του φροντιστή του

Η παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς πέρασε αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την αξιολάτρευτη Φου Μπάο, το μικρό πάντα σε ζωολογικό κήπο της Νότιας Κορέας , το οποίο δεν λέει να αφήσει το πόδι του φροντιστή και γίνεται viral στο YouTube με πάνω από 4 εκατ. views. Στο βίντεο αυτό, διάρκειας δύο λεπτών, ο φροντιστής ζυγίζει την μικρή Φου Μπάο τοποθετώντας την πάνω σε μια ζυγαριά και στη συνέχεια την αφήνει στο έδαφος, στον ζωολογικό κήπο Έβερλαντ, κοντά στην Σεούλ. Όμως η μόλις έξι μηνών μικρούλα, το όνομα της οποίας σημαίνει «θησαυρός που φέρνει ευτυχία», όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δεν φαίνεται να θέλει να τον αποχωριστεί. Η Φου Μπάο τυλίγει τα μπροστινά της πόδια γύρω από το πόδι του επιστάτη και σέρνεται από πίσω του όσο εκείνος προσπαθεί να απελευθερώσει το πόδι του. Η Φου Μπάο γεννήθηκε τον περασμένο χρόνο και είναι το πρώτο γιγαντιαίο πάντα που γεννιέται στη Νότια Κορέα. Οι γονείς της-Άι Μπάο και Λε Μπάο-προσφέρθηκαν στη χώρα το 2016 από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο τ...